Adókedvezményes pénzügyi megoldások - Nyugdíjbiztosítás - Babaváró - Hitel - CSOK ügyintézés - heim.ilona@bmpartner.hu

Kockázati életbiztosítás, hitelfedezeti biztosítás: van különbség!

2023. február. 27.

 

Ha biztosítási védelmet szeretnél vásárolni a családod és saját magad számára, nem lesz könnyű eligazodni a biztosítási termékek sokszínű palettáján. Az életbiztosítások különböző fajtái között nagy különbségek lehetnek, amelyeket érdemes megismerni, hogy a megfelelő konstrukciót tudd kiválasztani és a pénztárcádat se érintse érzékenyen.

Elsősorban azt kell tisztáznunk, hogy az életbiztosítási védelem egyik termék esetében sem jelent a tartam végén semmilyen pénzvisszatérítést. A díjat azért fizeted, hogy a biztosító rendelkezésre álljon az időszak alatt, és ha tragédia történik veled, kifizesse a biztosítási összeget.

Kockázati életbiztosítás

A piacon található kockázati életbiztosítások egyszerű, alapvetően halálesetre szóló biztosítási védelmet nyújtanak. Ha megtörténik a tragédia a biztosító kifizeti a biztosítási összeget a kedvezményezett részére, és ezzel a szerződés véget ér.

A kedvezményezettet a szerződéskötéskor te határozod meg, lehet egy, vagy több személy is. Kedvezményezettként általában a legközelebbi hozzátartozót, párodat, vagy rokonodat érdemes megadnod. A kifizetett biztosítási összeg nem része az örökségnek, azé lesz, aki a kedvezményezett. Egy jó tanács: a kedvezményezett mindig tudjon róla, hogy őt jelölted meg, hiszen csak akkor tud hozzájutni a biztosítási összeghez, ha ezt a biztosítónál bejelenti.

A kockázati biztosítás egyéni, ami azt jelenti, hogy biztosítás díját a választott biztosítási összeg, az időtartam, amire a biztosítási védelmet igényled, az életkorod, egészségi állapotod, foglalkozásod, sporttevékenységed, hobbid befolyásolja. Vagyis a szerződés megkötésekor „méretre igazítják” a terméket, és megmondják, hogy mekkora kockázatot jelentesz a biztosító számára, vagyis, hogy ez a védelem mennyibe kerül neked. Az egyéni kockázati életbiztosításokat a biztosító nem mondhatja fel egyoldalúan. Ha a biztosítás díját rendszeresen fizeted, a szerződés a tartam végéig biztosítási védelmet jelent neked.

Mit jelent a kockázat?

A kockázat azt jelenti, mennyire valószínű, hogy a biztosítónak az időszak alatt ki kell fizetnie a biztosítási összeget. Ennek következtében szerződéskötéskor válaszolnod kell majd jó pár kérdésre és a biztosítási összeg nagyságától függően egészségi állapotfelmérés is lehetséges. Ez lehet egy kérdőív vagy akár orvosi vizsgálat is. Ez az úgynevezett kockázatelbírálás, amelyet az adott biztosító határoz meg.

A biztosítási összeget a szerződéskötéskor te határozod meg. Gondold végig, hogy milyen élethelyzetben vagy, a jövedelmed hiánya milyen anyagi megterhelést jelentene a családod számára. A biztosítási összeg minimálisan az éves nettó jövedelmed 3-5-szöröse legyen.

A biztosítás időtartamát is te döntöd el. Érdemes a gyermekek nagykorúvá válásához, vagy az aktív időszakod végéhez igazítani a biztosítási védelem hosszát. A piacon található kockázati biztosítások hossza általában 1- 30 év időtartam lehet.

A kockázati életbiztosítás kiegészítőkkel bővíthető, amiből széles választék áll rendelkezésre a piacon.

Nézzük meg, hogyan alakulnak a díjak a különböző életkorokban!

Kockázati életbiztosítás havi díja különböző életkorokban azonos tartam és biztosítási összeg esetén.

Mivel a tartam és a biztosítási összeg azonos, így látható, hogy az életkor mennyivel növeli meg a biztosítás kezdeti díját. Fontos, hogy a megkötött szerződés esetében az életkor előre haladtával a díj nem változik, a tartam során azonos marad.

Klasszikus hitelfedezeti biztosítások

A hitelfedezeti céllal megkötött biztosítások általában csoportos konstrukciók. Ez azt jelenti, hogy biztosítottként egy kockázati csoporthoz csatlakozol, de nem te vagy a szerződő. Ez a biztosítástípus egy olyan csomagtermék, amelyben az eredetileg összeállított szolgáltatásokon nem tudsz változtatni.

Egy klasszikus hitelfedezeti konstrukció biztosítási összege a felvett hitelösszegeddel lesz azonos, és a tartam alatt folyamatosan, ahogy a hiteltartozásod is.

Ha a például hitel felét már visszafizetted, akkor a biztosítási összeg is az eredeti felére csökken. Ennek a konstrukciónak az előnye az, hogy a díja alacsonyabb, mivel a biztosítási összeg, és így a biztosító kockázata folyamatosan csökken a tartam alatt. A hátránya, hogy ha veled valami tragédia történik a biztosító pontosan a hiteltartozásnak megfelelő összeget fizeti ki a bank részére, és nem lesz semmilyen maradványérték, amit a család megkaphatna.

Fontos, hogy a klasszikus hitelfedezeti biztosítás utólag nem köthető meg, a már meglévő hitel mellé.

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

A Bankmonitor Biztonság egy bankfüggetlen, csoportos hitelfedezeti célú új termék a piacon. Tanácsadóink segítségével online megkötheted a Bankmonitor Ügyfélportálján.

Mennyivel tud többet ez a termék egy klasszikus hitelfedezeti biztosításnál?

  1. A biztosítási összeget nem a banknak fizeti a biztosító, ha veled történik valami, hanem az általad meghatározott kedvezményezett vagy kedvezményezetteknek.
  2. A biztosítási összeg, amely a kezdeti hitelösszegeddel azonos, nem csökken a tartam alatt a hiteltartozásod mértékében, hanem állandó marad a futamidő végéig. Ebben nagyon hasonló egy egyéni kockázati életbiztosításhoz, de jóval olcsóbb.
  3. A klasszikus hitelfedezeti biztosításokkal ellentétben utólag is megköthető meglévő hitelszerződés mellé.

A termék két csomagot tartalmaz, amely választható, de együtt is megköthető. Az Élet csomag tartalmazza az életbiztosítási és egészségkárosodási szolgáltatást, míg a Jövedelem csomag, keresőképtelenség, munkanélküliség esetén nyújt védelmet. Az alábbi ábrán egy példán keresztül láthatod az Élet csomag díjait a törlesztőrészletek mellett

Bankmonitor Biztonság Élet csomag havi díja a törlesztőrészlet mellett

A biztosítás havi díja a különböző életkorokat figyelembe véve a törlesztőrészlet 1,6, illetve 3,1 százaléka.

Hogyan érheted el?

Ha érdeklődsz a termék iránt regisztrálj az oldalunkon. Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy mennyibe kerülne számodra egy ilyen hitelfedezeti védelem.

Ügyfélportálunkon létrehozunk a számodra egy fiókot, amelyet csak te érhetsz el. Itt egy nagyon egyszerű folyamaton keresztül 100 százalékban papírmentesen tudsz csatlakozni a Bankmonitor Biztonság csoportos Személybiztosításhoz, a díjfizetést is meg tudod oldani az Ügyfélportálon bankkártyával.

A biztosítás lejáratáig megőrizzük neked a szerződésedhez kapcsolódó dokumentumokat elektronikusan, így azok bármikor elérhetők a számodra.

Ha hitelt veszel fel a családod védelme érdekében mindenképpen szükséges egy hitelfedezeti célú biztosítás, hogy a hiteltartozás visszafizetése ne okozzon gondot nekik, ha veled történik valami.

Összefoglalás

Az életbiztosításokkal akkor is gondoskodni tudsz a családod biztonságáról, amikor ezt te magad már nem tudod megtenni. Egy kockázati életbiztosítással általános védelmet tudsz biztosítani, ami pótolhatja a családi kasszából kieső jövedelmedet. Egy hitelfedezeti biztosítással a hitel visszafizetését tudod biztosítani akkor is, ha már ezt te magad nem tudod megtenni. A Bankmonitor Biztonság mind a kettőt tudja, mert állandó fedezetű hitelcélú védelmet jelent. Így a családról és a hitel visszafizetéséről is gondoskodni tudsz.

A Bankmonitor szakértői minden részletét ismerik a különböző életbiztosítási konstrukcióknak. Segítenek kiválasztani az igényeidnek és a pénztárcádnak legmegfelelőbb terméket, hogy pontosan azt vedd meg, amire szükséged van.

Forrás: bankmonitor.hu

ITT KÉRHETI ÖN IS DÍJMENTES SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGEM
ÉS AZ EGYÉNRE SZABOTT KALKULÁCIÓS LEHETŐSÉGET!
https://bmpartner.hu/partnerek/heim-ilona


Forduljon hozzám bizalommal, díjmentesen nyújtok szakértői segítséget NYUGDIJ MEGTAKARÍTÁS és HITEL,  CSOK, BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS

gördülékeny ügyintézéshez!

Heim Ilona

Telefon: +36 20-243-3007

E-mail: ilona.heim@bmpartner.hu

még több hír előző oldal