Adókedvezményes pénzügyi megoldások - Nyugdíjbiztosítás - Babaváró - Hitel - CSOK ügyintézés - heim.ilona@bmpartner.hu

Vállalati hitelek: indul az év végi hajrá!

2023. november. 15.

Már csak néhány hetük van az ügyintézésre azoknak a vállalkozásoknak, amelyek még az idén szeretnének kedvezményes hitelhez jutni. Mutatjuk a határidőket, amelyeket érdemes szem előtt tartani!

Közzétette a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukcióra vonatkozó év végi befogadási határidőket a programot koordináló Kavosz Zrt. – ezek között vannak olyanok, amelyek módosítást jelentenek az üzletszabályzatban szereplő korábbi dátumokhoz képest.

Már csak néhány hét maradt az ügyintézésre

Az egyes határidőket illetően fontos figyelni arra, hogy a megjelölt időpontokig a hitelkérelmeket hiánytalanul kell benyújtani!

  • November 28-ig van lehetőség a kizárólag válság jogcímű támogatást tartalmazó Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és Agrár Beruházási Hitel MAX+ hitelkonstrukciókra vonatkozóan hiánytalan hitelkérelmeket benyújtani, illetve a kizárólag csekély összegű támogatást tartalmazó Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ hitelkérelmek beadására.
  • December 8-ig fogadnak be továbbá kizárólag válság jogcímű Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ hitelkérelmeket.
  • A kizárólag csekély összegű támogatást tartalmazó hitelkérelmeket illetően Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ és Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ valamit a Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitelkérelmek befogadása változatlanul december 31-ig lehetséges.
  • A Széchenyi Lízing MAX+ kérelmek befogadására vonatkozó, Széchenyi Kártya Programnál a befogadási határidő december 13. a Kavosz tájékoztatása szerint.

A kérelmek regisztráló irodában történő befogadása nem automatikus – hívta fel a figyelmet tájékoztatójában a Kavosz. A regisztráló irodákban a benyújtott kérelem egyes igénylési feltételeinek ellenőrzésére és támogatási szempontú vizsgálatára kerül sor, amelynek eredményeképpen a kérelem elutasításra is kerülhet.

A végleges döntés meghozatala az adott finanszírozó hatásköre, ott kerül sor a benyújtott kérelem érdemi, szakmai szempontú bírálatára. A választott pénzügyi intézmény közvetlenül értesíti a vállalkozást az általa elvégzett bírálat eredményéről (jóváhagyás vagy elutasítás), illetve jóváhagyás esetén a hitel/lízingnyújtás feltételeiről.

Jó tudni

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+, a Széchenyi Lízing MAX+, illetve a Széchenyi Mikrohitel MAX+ esetében a hitelkérelmek a Kavosz oldalon elérhető Ügyfélfiók használatán keresztül is elindíthatók.

Mire kell figyelni a dokumentáció összeállításánál

A kérelem elfogadására vonatkozó döntés érdekében, célszerű, ha a  hitel iránt érdeklődő vállalkozások a hiteligénylés benyújtása előtt megteszik a következő lépéseket.

  • Áttekintik pénzügyi kimutatásaikat, gondolva itt a lezárt üzleti év(ek)ről szóló beszámolót és a főkönyvet.
  • Ellenőrzik, hogy van-e lejárt köztartozásuk – amennyiben igen, azt rendezzék. (A lejárt köztartozás és a veszteséges működés kizáró feltétel a Széchenyi hiteleknél.)
  • Pontosan felmérik, hogy milyen célra és mennyi forrásra van szükségük, illetve megfelelnek-e a Széchenyi hitel igénybevétele feltételeinek.
  • Tájékozódjanak továbbá arról, hogy melyik bank nyitott arra, hogy a Széchenyi MAX+ hitelkonstrukció valamelyikével finanszírozza a vállalkozást. (A regisztráció során meg kell jelölni a finanszírozót, ha pedig az adott pénzintézet elutasítja a kérelmet, elölről kezdődik a folyamat.)

Az esetleges hiánypótlásokkal sok időt lehet veszíteni, ezért célszerű a dokumentáció összeállítására időt fordítani. Amennyiben az előkészítés során elakadnál, kérdésed lenne, keresd bizalommal a Bankmonitor szakértőit!

2024-ben is folytatódik a Széchenyi Kártya Program

Azoknak a vállalkozásoknak tehát, akik még az idén szeretnének kedvezményes forráshoz jutni, minél előbb el kell indítaniuk a hitelkérelmeket. Kapkodni azonban nem érdemes: a Széchenyi Kártya Program ugyanis jövőre is a jelenlegi feltételekkel folytatódik.

  • Marad a fix, évi 5 százalékos kamat és
  • a hitelcélok széles körére (napi működés finanszírozásától, a beruházásokig) lesz elérhető a kedvezményes forrás.

Forrás: bankmonitor.hu

ITT KÉRHETI ÖN IS DÍJMENTES SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGEM
ÉS AZ EGYÉNRE SZABOTT KALKULÁCIÓS LEHETŐSÉGET!
https://bmpartner.hu/partnerek/heim-ilona


Forduljon hozzám bizalommal, díjmentesen nyújtok szakértői segítséget NYUGDIJ MEGTAKARÍTÁS és HITEL,  CSOK, BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS

gördülékeny ügyintézéshez!

Heim Ilona

Telefon: +36 20-243-3007

E-mail: ilona.heim@bmpartner.hu

még több hír előző oldal